Juha od brokule

Iako je ovo slatki blog manje-više, to ne znači da mi doma jedemo samo kolače. Iako ja se možda i ne bi bunila a vjerujem ni djeca jer ipak toliko volim slatko. No, kako moramo jesti i ostale stvari tako radim i druge stvari u kuhinji. S obzirom da mi je žao da i te recepte ne stavim ovdje, pa makar samo kao „nasljeđe“ mojoj djeci. Da da…. Nekako imam osjećaj da kako su nama mame ostavljale recepte u knjižicama da ću ja svojima ostaviti ovako virtualno. Možda sam idealist, možda sam sanjar, ali da nisam vjerojatno ne bi bila ovdje gdje sam danas.

Uf…teški uvod za jednostavnu, brzu i meni prefinu juhu od brokule. Za razliku od mnogih recepta gdje većina njih ovu juhu zagusti s malo zaprške (pečeno brašno na ulju ili masti) ja ovu juhu pripremam na skroz drugačiji način. Bez zaprške i sl. stvari. Ono što je divno i nevjerojatno, moji klinci obožavaju brokulu u zadnje vrijeme. Čekam dan kada će ponovno reći da je „fuj“ ali do tada ne odustajem od pripreme 😊

juha od brokule

 


Sastojci;

  • Brokula (2 manje)
  • Oko pola litre vode
  • Začini: sol, papar, muškatni oraščić
  • 4 žlice vrhnja za kuhanje

Priprema:

Brokulu staviti kuhati u vodi. Pokušajte izbjegavati one smrznute brokule jer jednostavno nemaju tako bogati okus i ne bude fino.  Vode staviti do pola brokule, nemojte ju cijelu pokriti s vodom. Lončić pokrijte s poklopcem i kuhajte nekih 10-15 minuta (da se dobro raskuha). Bitno je da brokula nije skroz pokrivena vodom jer se na taj način pola brokule skuha na pari i ostane više “okusa”, a i manje je vode kasnije kada ju smiksate sa štapnim mikserom.

Nakon što ste ju skuhali, smiksajte ju, dodajte začine i još malo prokuhajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i sve to dobro sjedinite.

I to je to. Jesam ga zakomplicirala, najjednostavniju juhu. No skužila sam da ako se baš tako ne radi da onda nije tako bogat okus.

Dobar tek!

2 komentara Dodaj vlastite

  1. Jelena kaže:

    Zdrava supica, sve sto nam treba, divnoo

    Sviđa mi se

    1. Baš tako! Ukusna i fina. Barem nama 🙂

      Liked by 1 person

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.