Fondant ovca – crtić Timmy

Zadnjih nekoliko danas nisam puno kuhala veća sam se bavila izradom likova iz crtića Timmy. Kolegica od moje prijateljice zamolila me da joj napravim navedeno jer naravno ročkas je u pitanju. S obzirom da se već bavim sa ovim figuricama odlučila sam podijeliti postupak koliko mogu i sa drugima (vama) :). Pišem u množini jer nekako vjerujem da me vas više čita, barem više od jedne osobe pa eto već množine:).

U kratko, za izradu vam je potreban fondant (ja ga kupim u običnoj trgovini, ima pakiranje od Dr.Oetker-a (nije plaćena reklama)), a možete ga manje-više naći u svim prodavaonicama za izradu kolača i ukrašavanje. Malo jestivih boja, ovisno koje sve boje želite napraviti i jedan nožić.

Fondant ovca, Timmy ovca izrada, Timmy ovca fondant

 

Izrada: od bijelog fondanta napravite kuglicu koja će biti tijelo od ovce. S nastavkom za slastičarsku vrećicu ( na slici br.5) prošarajte tijelo od ovce. Napravite male rupice, a nazubljeni dio će napraviti izgled runa od ovce. Kako radite koji dio stavljate u frižider kako bi vam bilo lakše rukovati dalje sa fondantom. Od bijelog fondanta napravite dvije male kuglice, te ih pritisnite sa prstom kako bi dobili ovalni dio. Na navedeno zalijepite pomoću kista i malo vode crni fondant koji ste oblikovali na jednaki način kao i bijeli, samo malo manji. Dio crnog fondanta iskoristite za izradu glave od ovce. Oblikujte ga u obliku kruške,

Od crnog fondanta napravite 4 trakice (na slici br.3). Na jednom kraju napravite zarez s nožićem koji će glumiti “prste” a drugi dio zalijepite za ovcu. Od manjih dijelova crnog fondanta (na slici br.1) napravite oblik ušiju te sa okruglim predmetom malo udubite uši (ja koristim štapić sa kuglicom kao na slici – za izradu udubljenja).

Usta možete napraviti tako da samo udubite malo fondant. Ako vam se to ne sviđa možete napraviti malu crvenu kuglicu, pritisnuti s prstom da dobijete obli oblik, te oko njega stavite malo crnog fondanta i zalijepite. Kada ste napravili sve dijelove, spojite ih u malu ovcu. Dijelove spojite pomoću čačkalica i malo vode koju nanosite između dijelova sa kistom.

Nadam se da sam barem malo pomogla u izradi.

ovca

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.