Patkica iz crtića Timmy – fondant

Timmy crtić – nastavak broj dva ili njegov drugi prijatelj koji je došao u moju kuhinjicu. Moram priznati da mi je zabavno ovo kada dobijem narudžbe od prijateljica za izradu figura. Sama se ne bi nikada sjetila da ih idem raditi, no kada ovako dobijem narudžbu u potpunosti se uživim u to. Osjećaj je super, iako uz sve obveze koje imam moram reći da nešto manje spavam od kada se zabavljam na blogu. No neka, za uživanje se isplati.

Dobila sam dakle narudžbu za te male prijatelje iz Timmy crtića. Drugi po redu mi je bio patak koji mi se činio stvarno jednostavan i na kraju je tako nekako i ispalo. Malo žuto stvorenje sa naočalama na svojoj glavici.

Sve što će vam trebati je : fondant, žuta, narančasta, plava boja (jestive boje, mogu se kupiti u svakoj trgovini), malo bijele i crne za oči i puno strpljenja.

fondant patkica, izrada patkice fondant, timmy patkica, žuta patkica

Postupak:

1. napravite male loptice od bijelog i crnog fondanta za oči. Bijela loptica neka bude malo veća od crne. Lopticu pritisnite sa prstom kako bi dobili krug. Ukoliko vam je ovako teško uvijek možete sa malim krugom izrezati iz fondanta oči. Jedno za drugo zalijepite sa malo vode i uz pomoć kista. Stavite sušiti.

2. Pomoću žutog fondanta koji će te dobiti bojanjem, oblikujte dvije veće kuglice. jedna neka bude duplo veća od druge koja će vam služiti za izradu tijela. Čim ih napravite stavite ih u frižider dok radite ostale dijelove kako bi se šećer stisnuo za lakše oblikovanje dalje. Jedan dio žutog fondanta iskoristite za izradu 2 “gliste” koje će te na krajevima lagano zarezati sa nožićem kako bi simulirali prste.

5. od plavog fondanta napravite dužu “glistu” te ju prerežite na 3 jednaka dijela. Jedan dio savinite u obliku pereca (to će biti središnji dio naočala) a ostatak (2 trakice) iskoristite za ostatak okvira od naočala.

6. od narančastog fondanta napravite dvije deblje “gliste” (cca. malo tanje od malog prsta na ruci:)) Njih će te iskoristiti za izradu noga. Na jednom kraju odmaknite se cca. 1/3 od ruba i pritisnite lagano sa prstom. S nožićem ili nekim drugim plosnatim pomagalom pritisnite od kraja prema prstu kako bi dobili uzdignuti jedan dio koji će glumiti stopala. Isto ponovite i za drugu nogu. Ostatak razvaljajte te s kružićem (ja koristim gornji dio od nastavaka za slastičarske vrećice)napravite mali krug. Presavinite ga na pola kako bi dobili imitaciju kljuna.

U samo 6 koraka napravili ste svoju prvu patkicu. Sada je potrebno samo dalje sve međusobno povezati i gotovi ste. Za povezivanje koristite čačkalice, te dodatno dodajte malo vode sa kistom kako bi se bolje spojili.

Sretno u izradi 🙂

Timmy patkica, Patkica od fondanta, fondant timmy, ticino timmy paktica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.