Sovica iz crtića Timmy – fondant

I treći prijatelj u koracima. Sovice me najviše bilo strah u ovoj trilogiji no moram priznati da sam ju na kraju dosta jednostavno napravila. Naravno malo sam prvo pregledala tutoriale po Google-u s obzirom da su u zadnje vrijeme jako popularne pa ih ima dosta.

Najbitnije prilikom izrade figurica je da imate puno vremena, kako bi se dijelovi dovoljno osušili kada ih krenete spajati ili oblikovati do kraja. Tako da radite u fazama ili jedan dan napravite dio, pa drugi dan ostatak.

Što će vam trebati: puno ljubičastog fondanta, malo manje ljubičastog, krem fondant, smeđi fondant, plavi, crni i bijeli za oči, te malo narančastog za kljun.

Fondant sova, timmy sova, ticino sova, izrada sove

Za sovicu sam napravila i malo više slika kako bi vam bilo lakše napraviti sve ove sitne dijelove:)

Prije nego što krenete sa izradom dijelova, pomiješajte sve boje kako bi ste dobili sve tipove fondanta koji su potrebni za izradu sovice

fondant sova1. Od rozog fondanta izvaljajte dio dovoljno velik da sa standardnim srcem (modlicom) izrežete oblik. Srce prepolovite na pola sa oštrim nožem te odrežite vrhove kako bi ste dobili ravan dio koji će te zalijepiti na tijelo. Oble vrhove lagano zarežite da dobijete izgled krila. Stavite na sušenje, a od ljubičastog fondanta napravite tijelo i glavu. Visina neka bude cca. 9 cm, debljina 1,5 cm za tijelo, dok glavu napravite malo veću od donjeg djela nastavka za ukrašavanje (kao na slici dolje)

nogice sova2. Od smeđeg fondanta napravite dva manja kruga. Kao što vidite i na slici ja sam opet koristila dio za ukrašavanje. S jedne strane lagano pritisnite krug kako bi ste dobili oblik nogu (kao na slici). Vrh ponovno zarežite lagano sa nožem kako bi dobili dojam prstiju. Ostatku fondanta dodajte malo bijelog, kako bi dobili oker boju. Iz tog fondanta sa istim nastavkom za rezanje  izrežite krug koji će te staviti za lice.

dijelovi sova3. Od ostatka rozog fondanta izrežite jajasti oblik te odrežite jedan vrh. Ostatak lagano zarežite sa vrhom kao na slici gore. Super mi je koristiti ove slastičarske nastavke jer ih ima u različitim veličinama a sa druge strane su dovoljno oštri i tanki za ovakve ukrase. Dodatno pomoću rozog fondatna napravite male uši. Ja ih radim tako da napravimo dvije manje “gliste” i onda ih na sredini stisnem da dobijem oblik nalik piramidi.

4. za oči sam koristila ponovno slastičarski vrh. Kupila sam nedavno paket sa 24 nastavka te u njemu imam taman 3 okrugla vrha različitih veličina s kojima sam rezala. Ukoliko nemate ovako nešto dovoljno je sa jednakim kružićem napraviti u svakoj boji dva manja. Plavi tada stisnite s prstom jače da dobijete veći krug, te svaki sljedeći malo manje kako bi dobili oblik očiju.

5. Nosić ili ti kljun. Jednostavna stvar – uzmite malo narančastog fondanta i napravite malu mrkvicu koja će na jednom kraju biti ravna kako bi se lakše zalijepila za glavicu. I to je to.

Sve ste dijelove napravili a sada je potrebno samo sve to spojiti. Ja sam kod spajanja koristila kao i uvijek čačkalice i malo vode koju nanesem s kistom.

Nadam se da sam barem malo olakšala izradu fondant sovice te da će te pokušati napraviti i vi svoju za sebe ili svojeg mališana:)

Uživajte!

Fondant sova, ticino sova

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.